Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

По проект ще бъде разширена Патронажната грижа

daГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Общинска администрация спечели финансиране за проект "Патронажна грижа в община Казанлък", който ще стартира на 1 септември 2019 г. Проектът е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и

предвижда предоставяне на почасови, мобилни, интегрирани здравно-социални услуги на нуждаещи се лица с увреждания и възрастни жители на територията на община Казанлък. Интегрираните услуги ще бъдат извършвани в продължение на една година, в рамките на до 2 часа на ден. Целта на проекта е да се подобри качеството на живот и възможностите за социално включване, с осигуряването на пакет от дейности и услуги по домовете от квалифицирани специалисти.

В рамките на настоящия проект на стойност 366 536 лева мобилните интегрирани здравно-социални услуги ще получат 142 души - лица с увреждания и възрастни хора, включително с хронични заболявания и трайни увреждания. За реализация на проекта ще бъде назначен персонал за организиране и управление на услугата, приложни специалисти за предоставяне на патронажната грижа, помощен персонал, консултанти и обучители. Ще бъдат закупени МПС, материали и консумативи, ще бъде наето оборудване за обезпечаване на самата интегрирана услуга. Средствата, осигурени по проекта са 100% безвъзмездна финансова помощ, предоставени чрез Европейския социален фонд на Европейския съюз.

 

 

 

sa

 

   Fluida

lo

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>-4°C
Ясно
Температура: -4°C
Усеща се като: -6°C
Вятър: северозапад
Сила: лек полъх, 1.8 m/s

Времето със sinoptik.bg