Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Графиките на казанлъшката художничка бяха показани в Милано, сега радват публиката на Варна

eliГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Казанлъшката художничка Елеонора Атанасова участва в престижната сборна изложба „Рози и Лъвове“, която вече бе представена пред публиката на област Ломбардия в мегаполиса Милано. В Палацо Ломбардия - седалището на

Регионалното правителство на Ломбардия - експозицията пожъна сериозен успех. Навръх Голяма Богородица изложбата бе показана и пред аудиторията на Варна в залите на арт-галерия „Ларго“. Казанлъчанката е представила шест свои графики; заедно с нея са поканени за участие още 34 български художници.

Изложбата ще може да бъде разгледана в „Ларго“ до края на август. Варненци и гостите на града ще могат да видят най-доброто от съвременната българска графика. Всички 35 художници работят в областта на екслибриса и малката графика. Представените в експозицията автори сумарно имат може би над 500 различни награди в най-престижните форуми за графика в последните години. В изложбата „Рози и Лъвове“ участват едни от най-утвърдените български автори на екслибрис като проф. Христо Цацинов, Снежина Бисерова, Десислав Гечев, Галина Павлова. Да припомним, че казанлъчанката Елеонора Атанасова, която е специализирала в Полша и Португалия, не е случайно име в изобразителното изкуство – нейни творби са отличавани с престижни призове в екслибрис форуми по целия свят.

el

 

 

sa

 

   Fluida

lo

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>1°C
Облачно
Температура: 1°C
Усеща се като: -3°C
Вятър: север
Сила: слаб, 3.8 m/s

Времето със sinoptik.bg