Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Председателят на ОИК ще е представител на ГЕРБ

izb

В дух на разбирателство представителите на политическите партии и коалиции в Община Казанлък постигнаха съгласие за разпределението на ръководните постове в Общинската избирателна комисия на свиканите от кмета Г. Стоянова консултации във връзка с

предстоящите местни избори на 27 октомври 2019 г.

Според разпоредбите на Изборния кодекс в тези консултации участват парламентарно представените партии и коалиции: Партия „ГЕРБ”, Коалиция „БСП за България“, Коалиция „Обединени патриоти“, Партия „ДПС“, Партия „Воля“, както и партиите и коалициите, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени - Коалиция „Демократична България-обединение“.

Общият брой на членовете на ОИК, включително председател, двама заместник-председатели и секретар се определя според броя на избирателните секции и съответно за община Казанлък ОИК ще се състои от 13 члена. Представителите на партиите и коалициите се споразумяха председателят на комисията да бъде от ПП “ГЕРБ“, заместник-председателите - от Коалиция „Обединени патриоти“ и ПП “ДПС“ и секретарят – от Коалиция “БСП за България“. Освен представители в ръководството, ПП “ГЕРБ“ ще има 3 членове, Коалиция “БСП за България“ - 3, ПП “Воля“ – 1, Коалиция “ОП“ - 1 и Коалиция “Демократична България - обединение“ - 1.

 

  

 

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>5°C
Облачно
Температура: 5°C
Усеща се като: -2°C
Вятър: северозапад
Сила: доста силен, 16.0 m/s

Времето със sinoptik.bg