Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Прокуратурата ще проверява за тлееща лавандула край Дунавци

pushГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Районна прокуратура - Казанлък се самосезира по повод публикации и тв репортажи в информационния сайт „Press TV“ относно замърсяване на въздуха в община Казанлък и

района в периода 17 - 21.08.2019 г., причинено от тлеещи остатъци от лавандула, намиращи се в близост до с. Дунавци, общ. Казанлък.

След самосезиране Районна прокуратура-Казанлък е възложила проверка с оглед защита на обществения интерес и правата на гражданите по реда на Надзора за законност. С цел установяване на данни за извършено престъпление по чл.352 от Наказателния кодекс, проверката е възложена на експертен екип, определен от Директора на „Регионалната инспекция по околната среда и водите“ - Стара Загора, които в едномесечен срок следва да представят всички материали по преписката ведно със заключение по проверката.

Дадени са указания да се изяснят обстоятелствата за източника на замърсяването, причината за това, спазени ли са екологичните изисквания в случай, че се касае за дейност на промишлени предприятия от региона. Ще се изяснява отдала ли е Община Павел баня терен под наем на дестилерия, както е посочено в публикацията, постъпвал ли е сигнал за тлеещите остатъци от лавандула и извършвана ли е проверка от служители на общината, какво е установено, какви мерки са предприети за решаване на проблема, има ли съставен акт или издадени предписания и др.

 

  

 

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>16°C
Слънчево
Температура: 16°C
Усеща се като: 16°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 2.8 m/s

Времето със sinoptik.bg