Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Културният маратон стартира на 16. септември в библиотека „Искра“

afiГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Общинска библиотека „Искра“ е подготвила богата и разнообразна програма за традиционните есенни Европейски дни на наследството. Проявата започва на 16. септември с филмовия маратон "Естетика

и размисъл в европейското кино”. Прожекциите на европейски филми са насрочени всеки ден от 10:00 и 17:00 часа в отдел "Изкуства", като ще продължат до 20. септември.

Вернисажът на фото-изложбата "Човешкото лице на четенето" пък ще се състои на 17. септември – във фоайето на втория етаж на Библиотеката. Два дни по-късно е откриването на документалната изложба "Родолюбци по дух, европейци по мислене“, която ще разкаже за живота на казанлъшката земляческа дружба "Розова долина" в София; тя ще бъде подредена в отдел "Краезнание".

На същия ден – 19. септември ще бъде поставено и началото на фото-конкурса "Европейското културно наследство през погледа на пътешественика", в който могат да се включат всички казанлъчани, за да споделят фотоси от посетените от тях културни дестинации. Организатор на конкурса е отдел "Заемна за възрастни". Снимки ще се приемат до . октомври.

И още една проява - Арт-работилница за деца и възрастни "Фабрика за мечти" ще отвори врати от 25. до 28. септември в Детско-юношеския отдел.

Последното събитие в програмата на Европейските дни се нарича „Екзотиката на кафето“ и е съвместна инициатива с Младежкия център за развитие „Взаимопомощ" – начало в 10 часа на 26. септември в отдел "Изкуства". Организатори на културния маратон са Община Казанлък и Общинска библиотека "Искра". Заповядайте!

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>16°C
Слънчево
Температура: 16°C
Усеща се като: 16°C
Вятър: югозапад
Сила: тих, 0.5 m/s

Времето със sinoptik.bg