Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Инвестицията е в областта на машиностроенето и ще осигури до 450 работни места

bizГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Италиански инвеститор в сферата на машиностроенето заяви намеренията си да инвестира в Индустриална зона – Казанлък. Италианците са разгледали конкретни терени

от общо 68-те декара площ на новата за региона индустриална зона, която е разположена в южната част на града, от изток по пътя Казанлък - Бузовград. Били са обсъдени конкретните стъпки, които трябва да бъдат реализирани за осъществяване на инвеститорските намерения, които ще бъдат изцяло подкрепени с приоритетна важност, както от Община Казанлък, така и от Българската агенция за инвестиции, имайки предвид важността и мащабността на инвестицията. Инвестицията ще бъде в размер между 150 и 450 милиона евро в рамките на следващите 2 години и ще създаде между 150 и 450 нови работни места. От страна на Държавата предстои издаване на сертификат за клас А инвеститор в България.

След поредица от срещи, предстои от страна на инвеститора да бъдат внесени писмено изразените инвестиционни намерения в Деловодството на Община Казанлък, което се очаква да бъде реализирано до края на месец октомври, 2019. От страна на Общината бе заявена пълна готовност за съдействие към инвеститора за максимално бързи административни процедури.

 

 

  

 

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>5°C
Облачно
Температура: 5°C
Усеща се като: -2°C
Вятър: северозапад
Сила: доста силен, 16.0 m/s

Времето със sinoptik.bg