Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Даровитите деца бяха наградени в Деня на народните будители

tanГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Дейци на образованието, културата, поддръжници на духовността в Казанлък изпълниха тази вечер залата на Дома на културата „Арсенал“, за да отбележат заедно

Деня на народните будители. Поздрав за празника отправи изпълняващата длъжността кмет Даниела Коева. А тон за празничния концерт дадоха младите таланти от Града на розите. Шест даровити деца получиха признанието на своите съграждани с много усмивки, ръкопляскания и награди от Община Казанлък.

Чрез Общинската програма за закрила на детето всяка година Общината предоставя едногодишни стипендии, в размер на 130 лв. месечно на изявени ученици от общината, постигнали високи резултати в областта на науката, изкуството и спорта. Нарочна комисия излъчи тазгодишните стипендианти - умни, талантливи и амбициозни.

Младите будители - стипендиантите на Община Казанлък за 2019/2020 учебна година са:

     Десислава Петрова, VII клас на Основно училище "Никола Йонков Вапцаров“. От 8 години се занимава с балетно изкуство, оценено с множество престижни отличия, които ѝ дават право на общинска стипендия.

     Марина Станчева, VI клас на Национално училище по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов“. От малка има изключително голям интерес към изящното и приложно изкуство, успешно се изявява и в конкурси по литературно творчество. Наградата от Община Казанлък на Марина получи нейният баща, защото тя отново е заета с участие в конкурс, от който се връща с трета награда.

  Милла Рачева, IV клас на Основно училище „Георги Кирков“, гр. Казанлък. Любовта на Милла към книгите и литературата й донасят множество отличия през изминалата година от конкурси за поезия и проза от различни краища на страната.

     Нели Енева, ученичка в VIII клас на Профилирана хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Казанлък. Носител на множество престижни награди от национални и международни конкурси в областта на танцовото изкуство.

     Тома Вълков, IV клас на Основно училище "Мати Болгария“. Талантът и постоянството от заниманията с пиано му донасят множество престижни награди от национални и международни конкурси по пиано. Тома печели отличия от четири конкурса, включени в Програмата за 2019 г. През учебната 2018/2019г. Тома е участвал в 14 конкурса и е спечелил 16 награди.

     Фая Гератлиева, III клас на Основно училище „Свети Климент Охридски", гр. Крън. За крехката си възраст, тя притежава рядък талант на поет, автор на над 100 стихотворения, които се отличават с оригиналност, задълбоченост и позитивност. Пише, също така, приказки, разкази и есета.

 С красивите изпълнения на пазителите на народния фолклор и традиции от Танцов ансамбъл „Арсенал“ Община Казанлък благодари за труда и постиженията на младите таланти, които ще творят бъдещето на Града на розите, на „тихите герои на ежедневието“ – тези, които развиват ума и талантите на бъдещето на Казанлък - дейците на образованието и културата. Честит празник, Казанлък!

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>20°C
Ясно
Температура: 20°C
Усеща се като: 20°C
Вятър: изток
Сила: слаб, 5.0 m/s

Времето със sinoptik.bg