Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Проектът „Оформяне на бъдещето на младите европейци чрез театъра“ е съвместен с Италия, Испания, Полша, Гърция и Германия

antimГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Както вече писахме, екип от СУ „Екзарх Антим I“ защити евро-проект със заглавие "Shaping Young Europeans' Future through Drama", тоест „Оформяне на бъдещето на младите 

европейци чрез театъра“. Проектът е по програма „Eразъм +“, съфинансиран от Европейския съюз. Какво дейности са предстоящи – първо представяне на казанлъшкия екип от Театрално студио "Антим" пред партньорите от Италия, Испания, Полша, Гърция и Германия. Първата среща по проекта ще бъде в училище „Антим I“ от 15. до 21. декември.

Всеки партньор ще представи една национална пиеса на английски език на сцената на актовата ни зала.Ще има концерт с национални песни и танци от държавите партньорки. Всички участници в срещата ще направят заедно флашмоб на центъра на Казанлък, посветен на една от глобалните цели на ООН. Казанлъшкото училище ще изнесе уъркшопи за български национални традиции, използване на театър в часовете по предприемачество и астрономия и ИКТ уъркшоп за създаване на трейлъри. Традиционно на нашите международни срещи ще има и симулационна игра - Европейски Съюз и Европейски парламент.

26 ученици от 9. до 12. клас на "Антим" ще работят в продължение на две години със свои връстници от партньорските държави. За реализацията на проекта ще се потрудят и Наташа Джуркова, автор и координатор на проекта, и учителите Соня Ясенова, Никола Атанасов и Тодор Тодоров.

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>15°C
Ясно
Температура: 15°C
Усеща се като: 15°C
Вятър: изток
Сила: тих, 1.5 m/s

Времето със sinoptik.bg