Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Митрополит Киприан благослови труда на народните старейшини

kmГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Областният управител Гергана Микова закле днес кмета на Казанлък Галина Стоянова, 37-те казанлъшки общински съветници и кметовете на кметства. Това се случи на тържествената

първа сесия на новоизбрания Общински съвет в Града на розите. Тя бе открита от г-жа Микова, която прочете думите на клетвата, повторени от новоизбраните кметове и съветници. По вече утвърдена традиция областният управител връчи на новоизбрания кмет огърлицата-символ на местната власт.

Новият стар кмет Галина Стоянова се обърна с думи на благодарност към своите съграждани, които ѝ гласуваха доверие за трети мандат. Тя заяви, че както винаги няма да изневери на обещанията, които е дала към казанлъчани и че неин приоритет през следващите 4 години отново ще бъде грижата за хората и техния по-добър живот. В доказателство на своите думи тя обяви пред общинските съветници, че на следващото редовно заседание ще предложи за разглеждане три точки. Първата – за едногодишна финансова подкрепа за необходимото количество памперси за всяко новородено казанлъшко дете на семейство, което се осигурява и не ползва социални помощи под формата на ваучери. Втората – за намаление с 50% на купоните за храна от детската млечна кухня, а третата – за увеличение с 50% на стойността на един храноден в детските градини на общината. Старозагорският митрополит Киприан и свещеници отслужиха тържествен водосвет-молебен за здраве и благоденствие на Казанлък и неговите граждани. Негово Високопреосвещенство поздрави кметицата за третия ѝ мандат и ѝ пожела да работи за добруването на хората.

Най-възрастният общински съветник Николай Ибушев пое ролята на председателстващ заседанието и обяви началото на процедурата по избор на нов председател на Общинския съвет. Постъпиха две предложения. Първото - за Николай Златанов от групата на ГЕРБ, а второто - за Моника Динева от „БСП лява България“. След тайно гласуване за председател на съвета бе избран Николай Златанов. За него това също ще бъде трети мандат на отговорния пост.    

 

  

 

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>12°C
Предимно облачно
Температура: 12°C
Усеща се като: 12°C
Вятър: югозапад
Сила: тих, 1.4 m/s

Времето със sinoptik.bg