Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Авторите от казанлъшкия клуб „Светлини сред сенките“ са лауреати в 5 национални конкурса

sveГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

С пореден букет от престижни награди зарадваха своите съграждани децата от литературния клуб „Светлини сред сенките” при казанлъшкия Общински детски комплекс

„Св. Иван Рилски”. От престижния национален литературен конкурс „Стоян Михайловски”, който се проведе в Русе, десетгодишната Симона Йовчева се класира на второ място. В същата възрастова група, седемгодишната Версавия Янкова е с поощрителна награда. При по-големите на първо място за проза се класира Кирил Димов. И още - четирима са казанлъшките лауреати от международния литературен конкурс „Аз обичам Черно море”, който се проведе в Несебър. С трети места за проза са Лъчезар Йорданов, Кирил Димов и Геновева Трифонова, а десетгодишната Симона Йовчева взе поощрителна награда. Четирима са и наградените възпитаници на клуба в онлайн конкурса за комикс и любим фантастичен герой. На първо място за комикс са Калоян Желев и Поля Лалева; Мартин Минев е също първи в надпреварата за измислен герой, а Георги Иванов получава специална награда, за идея и изпълнение.

Трима са лауреатите „светлинки“ от националния конкурс с международно участие “Доброто и злото в наши дни”. Специална награда спечели Фая Гератлиева. На второ място е класирана София Людмилова, а при по-големите трети стана Йоан Иванов. За финал - петнайсетгодишният Лъчезар Йорданов е един от финалистите на националния конкурс „Забравените личности”. Той присъства на церемонията на избраните в София и за пореден път впечатли жури и публика с представянето си.

Казанлъшките „светлинки“ продължават работата си по двата колективни романа и по предстоящите конкурси, за да ни зарадват с нови творби и постижения. Това съобщи за в-к „Старозагорски новини“ ръководителката на литературния клуб Валентина Димова.

 

  

 

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>12°C
Предимно облачно
Температура: 12°C
Усеща се като: 12°C
Вятър: югозапад
Сила: тих, 1.4 m/s

Времето със sinoptik.bg