Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Ловджията се разминал със смъртта по случайност

meХристо ХРИСТОВ

47-годишен редовен ловец от Казанлък се озова в болница след злощастна среща с мечка в Балкана над павелбанското село Търничене. Инцидентът е станал около обяд в неделя,

докато въоръженият с карабина мъж е дебнел на пусия появата на подгонени от колегите му диви прасета. Внезапно, само на около метър-два от дулото на пушката му, в мъглата се появила огромна мечка, която се изправила на задни лапи и го съборила върху шумата. Срещата продължила не повече от минута-две, при което звярът нахапал рамото, слабините и бедрата на жертвата си, зъбите му минали на сантиметър от бедрената артерия. След кръвожадното нападение мечката поела по пътеката във вътрешността на гората.

Въпреки болките пострадалият ловец успял да набере от мобилния си телефон 112 и да съобщи за случилото се, след което позвънил и на организатора на ловния излет. Час по-късно пострадалият е бил извозен първоначално до ЦСМП – Казанлък, а от там по спешност в старозагорска болница, където му направили няколко операции за зашиване на раните. Според лекарите, на този етап нямало някаква пряка опасност за живота на ловеца, който макар и бавно започвал да се възстановява.

От ЛРД „Сокол“ в Казанлък, където членува жертвата, не крият, че това е пореден случай мечка да излезе срещу ловци в региона. На няколко пъти били отправяни искания за отстрела, но така и не получили разрешение. Колеги на пострадалия смятат, че животното е било подплашено от лая на кучетата. Заради топлото за сезона време мечките в Балкана още не били заспали.

 

  

 

   

   

 

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>22°C
Предимно ясно
Температура: 22°C
Усеща се като: 22°C
Вятър: североизток
Сила: тих, 1.4 m/s

Времето със sinoptik.bg