Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Възстановява се побратимяването на Казанлък с Луксор

maroГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

За възстановяване на побратимяването между Казанлък и египетския град Луксор в Долината на фараоните съобщава Галина Стоянова от Египет. „Проведените срещи дават основание

за това“, коментира тя и благодари за тази възможност на министъра на туризма Николина Ангелкова и на българския посланик в Египет Любомир Попов.

По покана на министъра на туризма кметът на Казанлък е част от българската делегация, водена от министър Ангелкова на работно посещение в Арабска република Египет. Визитата е по покана на д-р Рания ал-Машат, министър на туризма на Арабската република. В делегацията от България участват представители на Народното събрание, български общини и туристическия бизнес.

Споразумението за взаимно сътрудничество  между Казанлък и Луксор бе подписано през 2006 г. от тогавашния кмет Стефан Дамянов и губернатора на Луксор.

 

И още новини с ориенталски привкус - надежда взаимоотношенията между Казанлък и Мароко да се задълбочат чрез конкретни договорености в различни сфери изрази г-жа Закия Ел Мидауи, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Мароко в България по време на гостуването си в Града на розите. В Музея на розата се състоя събитието „България и Мароко – страни на розата“. Казанлък бе представен пред своите марокански приятели с красотата на Царица Роза 2019 Вероника Кънева, а също и чрез емоционално пресъздадения ритуал „Розобер“ и историята на Фестивала на розата.

Представяне на мароканска национална кухня, обичаи и облекла имаха шанса да видят присъстващите над 100 гости на събитието в уникалния Музей на розата, обединени от магията на красивото цвете.

 

  

 

   

   

 

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>23°C
Предимно ясно
Температура: 23°C
Усеща се като: 23°C
Вятър: североизток
Сила: тих, 1.1 m/s

Времето със sinoptik.bg