Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

От утре, 30. януари до 10. февруари училищата затварят врати

deГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

От утре, 30. януари до 10. февруари училищата в община Казанлък ще бъдат затворени за учебни занятия заради обявената от РЗИ - Стара Загора и по предписания на РУО

 грипна епидемия на територията на цялата област. Очаква се заповед на Министъра на образованието за утвърждаване на посочените дати.

Всички детски градини и ясли на територията на община Казанлък засега няма да спират работа, като ще продължи провеждането на задължителния ежедневен ефективен филтър с цел недопускане на болни деца в детските заведения, при спазване на дезинфекциозен и противоепидемиологичен режим.

До прекратяване на грипната епидемия Община Казанлък ще преброява всеки ден децата в дневните детски ясли и детските градини и данните ще бъдат предоставяни на РЗИ – Стара Загора за реакция. Учениците от всички училища на територията на общината трябва да се върнат в класните стаи в понеделник, 10. февруари, т.г.

Решението за обявяване на грипна ваканция бе взето днес на заседание на Регионалния оперативен щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания, на което бе направен анализ на нивото на заболеваемост. На срещата присъстваха представители на болничните и извънболничните заведения на територията на област Стара Загора и Регионално управление на образованието.

 

  

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>8°C
Предимно облачно
Температура: 8°C
Усеща се като: 5°C
Вятър: североизток
Сила: лек полъх, 3.2 m/s

Времето със sinoptik.bg