Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Явор Петков засне първия си пълнометражен игрален филм

dimГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

„Дани. Легенда. Бог“ - под това необичайно заглавие казанлъчанинът Явор Петков засне първия си пълнометражен игрален филм, в който блести популярният актьор Димо

Алексиев. 112-минутната лента е заснета в псевдо-документален стил, като жанрът ѝ е черна комедия. Освен безспорната звезда Димо Алексиев, участват още актьорите Валентина Александрова, Илияна Лазарова, Емо Каменов, Георги Налджиев, Джеймс Бабсън, Кейт Никълс. Във филма се появява и тийн-сензацията Сузанита, дъщерята на певеца Орхан Мурад. Снимките на филма са правени през май миналата година в Кюстендил.

Главният герой Дани (Димо Алексиев) е бизнесмен и общински съветник, който се е съгласил да участва в епизод от английска документална поредица за пране на пари. Но още на първия снимачен ден Дани обявява на журналистическия екип, че всъщност ще правят пълнометражен филм, в който той ще бъде главен герой, сценарист, режисьор и продуцент.

Дани убедително изгражда образа си на безцеремонен, безкомпромисен и недосегаем представител на икономическия и политическия елит. Под неговото крило расте и усвоява маниерите му кръщелник, който един ден ще надмине учителя си. Ежедневният хаос и небрежната агресия на Дани принуждават репортерката да напусне проекта, но операторът убеждава звукаря да останат и да довършат работата. Неочаквани и срамни провали на два фронта мотивират Дани да даде всичко от себе си, за да докаже на света защо е Дани. Легенда. Бог.

Явор Петков е независим продуцент, режисьор и сценарист. Роден е в yaГрада на розите през 1987-ма в семейство на художници. Завършва в Бремен, Германия и от 2010 година живее в Лондон, където основава продуцентската кино-компания „Шипка”. „Дани“ е неговият пълнометражен дебют. В творческата си сметка Явор има и два късометражни филма – „Amber“ (2014) и „Green Man“ (2014).

Другата актуална новина е, че „Дани. Легенда. Бог“ е селектиран за участие в международния кинофестивал София филм фест, в секцията „Ново българско кино“. Така че филмът на Явор ще има своята премиера на 16 март от 20:30 ч. в столичното кино „Люмиер“. На добър час!

 dani

 

  

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>3°C
Предимно облачно
Температура: 3°C
Усеща се като: 2°C
Вятър: североизток
Сила: тих, 1.4 m/s

Времето със sinoptik.bg