Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Но в България властва друга традиция – синчето да наследи таткото-шеф  

kdkdСтефан ТОТЕВ

Както е известно, основателят на „Форд Мотор Корпорейшън“ – Хенри Форд, имал син. Няма да разказваме цялата история. Ще кажем, че когато дошло време да започне работа Хенри

Форд – старши не го направил заместник-директор, а го предал на поточната линия, да започне от нулата.

Всичко това е в такава рязка разлика от ставащото в България, че не може и дума да става за някаква близост между реалността в Америка и България. Синът на лекаря ще бъде лекар! И няма две мнения по този въпрос. Синът на адвоката ще бъде адвокат! И няма две мнения по този въпрос. Това е толкова естествено, толкова нормално, че дори няма място за съмнение. В очите на обществото децата са „продължили” професията на родителите.

За разлика от Америка, където има случаи когато известни бизнесмени са лишавали синовете си от право да управляват бизнес поради некадърност, тук такова нещо няма. Никой не те пита ти кадърен ли си и имаш ли качества за даден пост. Ти перманентно, естествено продължаваш семейната традиция и това е част от възприемането на българското общество. Нищо, че има много по-кадърни, заслужили служители от бизнеса, които могат да управляват много по-добре дадена компания. Никой не го интересува това, теб като наследник и син те инсталират на ръководно място, откъдето всички трябва да слушат твоите разпореждания. И да се подчиняват естествено. 

О-о-о каква радост има в очите на родителя тогава!

Моят си е роден да управлява, това е негово естествено място!

И няма две мнения по този въпрос.

„Земя на свободните, родина на смелите!”

 

  

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>8°C
Предимно облачно
Температура: 8°C
Усеща се като: 5°C
Вятър: североизток
Сила: лек полъх, 3.2 m/s

Времето със sinoptik.bg