Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Инвестицията ще се реализира върху 6 декара край Шипка

rozzХристо ХРИСТОВ

Атракционен парк на розата и розовото масло върху площ от 6 дка в близост до град Шипка възнамерява да изгради базирана в Добрич фирма, която е собственост на американска

компания. Инвестиционното предложение от „Тера роза“ ООД е изпратено до РИОСВ – Стара Загора и Община Казанлък. От него става ясно, че фирмата е закупила терен, предвиден някога за изграждането на старчески дом. Бъдещата инвестиция включва демонстрационна дестилерия, парк с маслодайни рози, къщи за гости, помещение за музейна експозиция, предвидени са паркинг и охрана, както и лятна сцена със седящи места за около стотина зрители.

По телефона служителят на кандидат-инвеститора Велко Неделчев лаконично съобщи, че проектът за парка ще бъде осъществяван на етапи. Той уточни, че отглеждането на маслодайни рози поне досега не фигурирало в дейността на дружеството. Аналогичен атракционен парк, но в доста по-големи размери вече има изграден само на двадесетина километра от град Шипка край павелбанското село Скобелево. Той е притежание на „Алба групс“ ЕООД, която миналата година започна изграждане и на огромен кемпер-лагер с инвестиция от над 2 млн. лева.

  

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>8°C
Облачно
Температура: 8°C
Усеща се като: 6°C
Вятър: североизток
Сила: лек полъх, 3.3 m/s

Времето със sinoptik.bg