Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Проектът получи подкрепа по програма „Красива България"

rozovoГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Проектът на Община Казанлък за преустройство и реконструкция на сградата на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ от с. Розово в Детска академия за развитие на

таланти бе одобрен по „Красива България”, мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”. Предстои подписване на споразумението между Министерството на труда и социалната политика и Кмета Галина Стоянова.

Първият етап на проекта включва въвеждане на мерки за енергийна ефективност на учебения корпус - съществуващата сграда на училището. Кандидатстването с максимална обща стойност 228 723 лв. с ДДС и съфинансиране от Община Казанлък в размер на 160 129 лв. с ДДС (70,01% от общия бюджет) Общински съвет – Казанлък одобри в края на миналата година.

В бъдеще ще бъде търсено финансиране за втория етап на проекта за Детска академия за развитие на таланти, който предвижда изграждане на спален корпус, амфитеатър, тенис корт и мини футболно игрище.

Сградата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Розово първоначално е била на един етаж. Впоследствие е пристроен втори и допълнителна част към постройката. През последните три години, поради намалелия брой ученици училището не функционира.

 

  

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>2°C
Предимно облачно
Температура: 2°C
Усеща се като: 1°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.4 m/s

Времето със sinoptik.bg