Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Приемат студенти за „Етерично-маслени култури“ и „Медицински козметик“

rozГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Две уникални нови специалности в сферата на розопроизводството представи в Община Казанлък академичното ръководство на Тракийския университет, начело с доц. д-р

Добри Ярков. Бакалавърските степени „Етерично-маслени култури” в направление „Растениевъдство” и „Медицински козметик” в направление „Здравни грижи” ще бъдат предложени на вниманието на бъдещите студенти още от тази есен. „Те са изцяло свързани с дейността на повечето от вас и с нашия регион“, посочи в приветствието си кметът на Казанлък.

„Тракийският университет е много сериозна образователна институция, със 6-о място по бюджет и 9-о по брой студенти сред държавните университети“, подчерта новият ректор и накратко представи двете специалности. Той увери, че ще положи всички необходими усилия студентите на Тракийския университет да са със силна практическа подготовка. В срещата участва и ръководството на Института по розата в Казанлък.

Пред повече от 40 розопроизводители в региона и зрелостници от всички казанлъшки училища доц. Ярков обърна внимание върху новите възможности, които целят да подготвят компетентни специалисти в бранша, за да отговарят на потребностите на пазара на труда и да са съгласувани с образователното министерство. Вече са одобрени учебните планове и се работи по магистърски програми, които да продължат квалификацията на специалистите, отбеляза доц. Нели Грозева, заместник-ректор по учебната дейност в ръководството на университета. През януари т. г. Народното събрание прие окончателно дългоочаквания Закон за маслодайната роза, който въвежда регулация и защита на бранша.

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>16°C
Ясно
Температура: 16°C
Усеща се като: 16°C
Вятър: изток
Сила: лек полъх, 1.6 m/s

Времето със sinoptik.bg