Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Над 20 страни са участници в туристическата борса в София

borГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК
И тази година, на 37-ото издание на „Ваканция и СПА Експо” в София, Казанлък впечатлява с атрактивна визия. Международната туристическа борса стартира от днес, 13.

февруари и ще продължи до 15. февруари. Със стилен  щанд, изграден с акцент върху двата основни символа на Розовата долина – маслодайната роза и тракийската култура, Община Казанлък направи на изложението „Ваканция и СПА Експо” своята категорична заявка да бъде един от основните фактори за развитието на културния туризъм в България.

За първа година участие взема и Художествена галерия – Казанлък със своите съкровища, творби на именити автори, които блестят на щанда на Казанлък. Сред експонатите са знаковата за Иван Милев картина „Ахинора“, както и други негови творби, произведения на Ненко Балкански, Дечко Узунов, Васил  Бараков, Чудомир, Иван Енчев – Видю, който е и основател на галерията, проф. Петко Клисуров.
Вече традиционно участие взема и Исторически музей „Искра“. Директорът на музея д-р Момчил Маринов поясни, че акцент в представянето на културния институт са новите социализирани обекти в Долината на тракийските владетели – гробниците „Хелвеция“ и „Грифони“. Ще бъде представен и един нов обект на музея, който ще бъде отворен за новия туристически сезон - Яхната, която се намира на входа на парк „Тюлбето“.
На туристическата борса ще бъдат представени и всички останали традиционни обекти на ИМ „Искра“ – постоянната експозиция в основната сграда, Музея на розата, Казанлъшката тракийска гробница, Етнографския комплекс и основните социализирани обекти в Долината на тракийските владетели – гробниците „Голяма косматка“, „Оструша“ и „Шушманец“.
В тазгодишното издание на туристическата борса посетителите ще могат да разгледат щандовете на над 360 участници от 20 държави - общини, курортни комплекси, национални туристически организации, туристически фирми, хотелиери, авиокомпании и др. За първи път във „Ваканция и СПА Експо“ участват представители на туристическия сектор от Босна и Херцеговина, Кения и Франция.

 

 

  

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>13°C
Ясно
Температура: 13°C
Усеща се като: 13°C
Вятър: северозапад
Сила: лек полъх, 3.0 m/s

Времето със sinoptik.bg