Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Инициативата е на обществения посредник Гинка Щерева

stГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

По покана на обществения посредник на казанлъшка община Гинка Щерева спецове от EVN проведоха открит урок на тема "Безопасност" в три класа от начален курс на

ОУ „Антон Страшимиров“. Урокът е част от инициативата „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“ за обучения на ученици в началните училища на тема разумно и безопасно ползване на енергията.

В основата на „Часът на Иви и Енчо“ е залегнала програма за обучения по енергийна ефективност, осъществявана повече от 40 години от концерна EVN AG в над 60% от училищата на територията на Федерална провинция Долна Австрия. В България инициативата стартира през 2009 година. Насочена е към училищата на територията на Югоизточна България, която се обслужва от EVN България, като участниците в „Часът на Иви и Енчо“ вече са около 35 000. Инициативата е одобрена от МОН и се осъществява в партньорство с регионалните управления по образование (РУО).

Но нека си спомним първопричината за това навременно и даже позакъсняло обучение – на 11. декември 2019 година 10-годишен ученик от ОУ „Антон Страшимиров“ стана жертва на нелеп инцидент. Момчето се изкатерило на стълб с високо напрежение, който се намира в училищния двор и пострада от волтова дъга. С екип и линейка на Центъра за спешна медицинска помощ детето бе транспортирано до Клиниката по изгаряния в Пловдив. Но впоследствие се наложи ампутация и на двете му ръце.

 

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>22°C
Ясно
Температура: 22°C
Усеща се като: 22°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 1.6 m/s

Времето със sinoptik.bg