Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Бъдещият художник Кирил Димов спечели със стих конкурса „Възкресение Христово“

kikoГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Станаха ясни лауреатите в Националния конкурс "Възкресение Христово 2020“, който се провежда от Светия Синод на Българската православна църква. В раздел "Литература (поезия и проза)" в IV възрастова група /9. – 12. клас/ първа награда спечели казанлъчанинът Кирил Димов.15-годишният младеж учи в НУПИД „Дечко Узунов“ и се готви за кариера на художник, но освен рисуването Кико има и развива няколко други таланта, като спортните танци и художественото слово. Той е член на

литературния клуб „Светлини сред сенките“ с ръководител Валентина Димова към общинския детски комплекс „Св. Иван Рилски“. В синодалния конкурс тази година Кирил участва със стихотворението "Възкресение". Но миналата година младежът впечатли журито на Синодалния конкурс с прозаичен текст и спечели Специалната патриаршеска награда.

Да добавим и това, че клуб „Светлини сред сенките“ има и още един лауреат от същия конкурс. В ІІІ възрастова група поощрителна награда спечели 11-годишната петокласничка Милла Рачева за стихотворението си „Христос воскресе“. Председател на авторитетното жури бе доц. д-р Татяна Борисова. Награждаването предстои след края на извънредното положение и при строги мерки за безопасност на отличените деца.

 

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>15°C
Ясно
Температура: 15°C
Усеща се като: 15°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.0 m/s

Времето със sinoptik.bg