Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Престоят на посетителите в библиотеката се ограничава до 15 минути

lelelГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

От 14. май Общинска библиотека "Искра" възобновява работата си със своите читатели в традиционното работно време: от 9:00 до 18:00 ч. в дните от понеделник до петък и от 9:00 до 13:00 ч. в съботните дни. Отворени ще бъдат всички отдели и филиали на библиотеката. Достъпът до библиотеката ще се осъществява при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки. Читателите трябва да са със защитна маска

и ръкавици; задължителна ще е дезинфекцията на ръцете и обувките на входовете на библиотеката. В залите за заемане на литература за дома ще бъдат допускани до 5 читатели едновременно, като строго ще се съблюдава и спазването на необходимата дистанция, а престоят на читателите в библиотеката се ограничава до 15 минути. Читалните ще работят при подобен режим - спазване на дистанция и ограничен престой до 30 минути, максимум 5 потребители. Помещенията за обслужване на читателите ще подлежат на дезинфекция на всеки 4 часа. Върнатите библиотечни документи ще подлежат на 72-часова карантина, преди да бъдат предоставени за ново ползване. Няма да се налагат глоби за закъсняло ползване.

"Преди епидемията от корона вирус Общинска библиотека "Искра" беше една от най-посещаваните културни институции в града. Това е наша гордост и удовлетвореност, индикация, че работим професионално и сме трансформирали библиотеката в място на хората, изпълнявайки не само културни, но и социални функции. По време на извънредното положение не прекъснахме връзка с нашите потребители благодарение на съвременните технологии и интернет пространството. Екипът на Общинска библиотека "Искра" изключително се радва, че настъпи моментът отново да работи с гражданите в "жив" контакт, че ще се възвърне усещането за културно средище. Умоляваме гражданите да разберат изискванията, да бъдат търпеливи и изпълнителни при спазването на мерките в защита на тяхното здраве и това на служителите от библиотеката. Заповядайте! Чакаме ви!" - споделя директорът на ОБ "Искра" Анна Кожухарова.

 

 

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>27°C
Предимно слънчево
Температура: 27°C
Усеща се като: 28°C
Вятър: запад
Сила: лек полъх, 3.0 m/s

Времето със sinoptik.bg