Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Общината ни ще получи финансиране по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“

lryoГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Община Казанлък е одобрена и ще получи финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за продължаване на социалната услуга „Осигуряване на патронажна грижа чрез предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещи се лица с увреждания и възрастни хора в Община Казанлък“ по процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“.

Така социалната услуга, която до сега предоставяше на горещия телефон на Общината 0 700 400 56 за доставка на храна и лекарства на възрастни и самотноживеещи хора ще продължи до края на календарната 2020 година и ще обхване много повече нуждаещи се по населените места в общината.

В рамките на процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3”, Община Казанлък предоставя услуги по домовете на 245 потребителя от допустимите целеви групи както следва: възрастни хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване и хора с увреждания и техните семейства, хора, които са поставени под карантина и за които има необходимост от предоставянето на подобни почасови услуги.

Общият размер на осигуреното финансиране е 392 411 лв., което ще даде възможност за качествена грижа към застрашените в най-голяма степен жители на община Казанлък, в условията на наложената социална изолация заради COVID-19.

 

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>21°C
Предимно слънчево
Температура: 21°C
Усеща се като: 21°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 2.5 m/s

Времето със sinoptik.bg