Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Има двама леко пострадали работници в завод 3

oseeИван ЯНЕВ

Двама души пострадаха при станалия към 11:30 часа днес взрив в оръжейната фирма “Арсенал” в Казанлък. Аварията е възникнала в Завод 3, където се произвеждат барут и димни смеси. Там се е получило възпламеняване на смес за димни гранати. При експлозията са пострадали двама души. Според областния управител Гергана Микова, те са с леки наранявания и няма опасност за живота им. От взрива обаче са

нанесени щети на околни сгради – избити са прозорци. Гъст облак дим се издигна за кратко над района на оръжейницата. Димът се виждаше от целия град и околностите на Казанлък.

Причините за аварията тепърва ще се изясняват. Заводът продължава работа. Да припомним, че предпоследният арсеналски инцидент бе в началото на март тази година. На 11. март в Завод № 4 на комбината, находящ се в Мъглиж, мощна експлозия на над един тон взриватели унищожи производствени сгради. Тогава пострадаха общо 6 лица, от които двама работници бяха настанени в болница за лечение. Последва и разпускане на целия завод в Мъглиж.

 

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>21°C
Предимно слънчево
Температура: 21°C
Усеща се като: 21°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 2.5 m/s

Времето със sinoptik.bg