Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Нови отличия от национални конкурси доказват таланта на младите писатели от „Светлини сред сенките“

kneГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Въпреки коронавирусната пандемия, продължава успешната работа на младите автори от литературен клуб “Светлини сред сенките” при казанлъшкия Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски“. Под ръководството на Валентина Димова децата работят по своите колективни романи и пишат активно за участия в литературни състезания, а отплатата за труда им не закъснява. Вече пристигнаха наградите от няколко

национални конкурса, както и известия за нови успехи.

ekdsВ Четвъртия национален конкурс за карикатура, анекдот и фейлетон „Първоаприлска патерица” във Враца на първо и второ място са класирани Кирил Димов и Лъчезар Йорданов. Организаторите на конкурса споделиха, че са впечатлени от свежия поглед и чувството за хумор на светлинките в техните фейлетони. Кирил Димов и Лъчезар Йорданов спечелиха отличия и от още едно съревнование - от Националния конкурс за художествена творба „Да превърнеш страха в надежда”, който се провежда в Русе. Конкурсът по мото от писателя-нобелист Елиас Канети се провежда вече 15 години, като ежегодно в него се включват ученици от цялата страна. Инициативата е възможност да се популяризира четенето, да се насърчат изследователския дух, творческото мислене и въображение на младите хора. В този престижен конкурс Кирил и Лъчо се сдобиха с поощрителни награди.

И още - в националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов” отличените „светлинки“ са три. На второ място в категория „есе“ е класирана Йоана Маркова, на трето в същата категория е Геновева Трифонова, а с поощрение е 9-годишният Диан Драгнев. Конкурсът е в памет на разградския журналист Григор Попов – другар и съратник на Яворов и Гоце Делчев.

 

 

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>17°C
Слънчево
Температура: 17°C
Усеща се като: 17°C
Вятър: северозапад
Сила: тих, 0.8 m/s

Времето със sinoptik.bg