Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

3-годишното момиченце е в стабилно състояние

kjlghГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Районна прокуратура – Казанлък наблюдава досъдебно производство за инцидент с 3-годишно дете, паднало от втория етаж на жилищен блок. На 14. май под наблюдението на Районна прокуратура – Казанлък, е започнато разследване по досъдебно производство за това, че на същата дата, в Казанлък родител или друго лице е оставило дете на 3 години - момиче, намиращо се под родителски грижи, без надзор и достатъчно

грижи и с това е създал опасност за неговото физическо развитие – престъпление по чл.182 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 14. май, около 19:45 ч., в РУ-Казанлък е получен сигнал, че в центъра на Казанлък е настъпил инцидент с 3-годишно дете, което е паднало от втория етаж на жилищна сграда. Установено е, че детето е било в една стая с майка си и сестра си, която е на 7 години. Майката е приготвяла вечеря и след готвенето е отворила прозореца на стаята. В един момент е отвлякла вниманието си и 3-годишното момиченце е паднало през прозореца от втория етаж на жилищния блок. По-голямата ѝ сестра е съобщила на майка си и са предприети действия по сигнализиране на Спешна медицинска помощ и полицията. Лекарските изследвания установяват, че детето е с получена политравма и счупване на таза. Още при първоначалния преглед на място, момиченцето е било контактно и в стабилно състояние. Незабавно е транспортирано и прието в отделението по травматология към УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ в Стара Загора.

Под ръководството на Районна прокуратура - Казанлък се извършват процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначаването на експертизи и други. Срокът на разследването е два месеца.

 

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>16°C
Слънчево
Температура: 16°C
Усеща се като: 16°C
Вятър: север
Сила: безветрие, 0.0 m/s

Времето със sinoptik.bg