Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Децата ще бъдат тествани за дизентерия, салмонела и ешерихия коли

oiuyГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

От днес Община Казанлък започва изследване на всички деца, чиито родители са заявили желание за завръщане в детските ясли и градини. Децата ще бъдат тествани за дизентерия, салмонела и ешерихия коли - заболявания, които бързо се разпространяват и имат здраво заразоносителство. Препоръката е на Общинския кризисен щаб, а организацията ще се проведе при стриктно спазване на всички антиепидемични

мерки. Заплащането Община Казанлък ще покрие от дарителските средства за Covid-19. Така ще се гарантира спокойствието на родителите и здравето на децата.

Още днес учителите ще информират родителите, че за всяко дете трябва да закупят стерилни контейнерчета за изследването. След 5 дни, на 26. май (вторник) медицинската сестра от всяка детска градина / ясла ще събира материала в сградата на съответната институция. За филиалите на детските градини – родителите трябва да занесат изследването в централната сграда. Мобилни екипи от избраната лаборатория ще минат през всички детски ясли и градини в града, за да съберат контейнерите. Резултатите ще бъдат готови на 29. май (петък), преди децата да се завърнат в детските заведения на 1. юни.

Родителите не заплащат нищо! Въпреки че медицински бележки за проведени изследвания не се изискват, призоваваме всеки родител да бъде отговорен и да съдейства за осигуряване безопасността на своите деца, както и здравето на персонала.

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>27°C
Предимно слънчево
Температура: 27°C
Усеща се като: 27°C
Вятър: юг
Сила: лек полъх, 2.8 m/s

Времето със sinoptik.bg