Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Клуб „Светлини сред сенките” печели ударно награда след награда

kolГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Добри новини за клуб „Светлини сред сенките” с ръководител Валентина Димова при ОДК „Св. Иван Рилски”! От престижния национален конкурс „Нeразказани истории на един ловец на приключения“ уникалната малка поетеса Фая Гератлиева е класирана на първо място, а Рая Енева е с поощрение за проза. Резултатите се отчитат с голямо закъснение, затова нека да поздравим Фая и Рая, чиято отличена творба е и първият ѝ

авторски текст от пристигането в клуба. При големите ученици Кирил Димов се класира на трето място. Тържественото награждаване е планирано за месец септември.

От друг престижен конкурс, който се провежда ежегодно под патронажа на Министерство на културата – „Ще ти разкажа приказка” със специални отличия са наградени две талантливи 8-годишни светлинки, които са извън възрастовите категории по регламент, но се представиха достойно. Това са Румян Димитров за приказката си „Обърнат свят ”; наградата му е една хубава книга, а негов текст ще бъде публикуван на IV корица на сборника с наградените творби. Книга ще получи и Версавия Янкова за приказката си „Мързеливият Костенурчо”.

От конкурса „Великденско послание” отличените светлинки са Милла Рачева, Рая Енева, Йоана Маркова и София Людмилова. Не закъсняха и наградите от Ученически конкурс „Опознай природата… от твоя балкон”. На второ място, за своето оригинално стихотворение е класиран Диан Драгнев, а на трето, отново със завладяващи стихове – Джазмина Амр, и двамата са десетгодишни. При най-големите прозаици първа награда заслужи Йоан Иванов, а втори стана Кирил Димов; и двамата лауреати са петнайсетгодишни. Йоан Иванов е и единствения финалист от Града на розите в престижния VІІ национален литературен младежки конкурс на Център „Алеф”, озаглавен ”Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”.

 

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>15°C
Ясно
Температура: 15°C
Усеща се като: 15°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.0 m/s

Времето със sinoptik.bg