Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Казанлъшкият лекоатлет вече притежава най-добрите 6 резултата за всички времена на 48-часово бягане в групата

nvbfgГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Казанлъшкият ултрамаратонец Ради Милев записа поредния си впечатляващ успех на 48-часовото ултрамаратонско бягане в чешкия град Кладно. Той пробяга 295 км, като стана първи в своята възрастова група М70, а в генералното класиране завърши на шесто място при мъжете. При досегашните си участия в Кладно от 5 старта Ради има 5 първи места в групата и съответно първо, второ, трето и четвърто място в общото класиране.

„Целта на участието ми не бе класирането. – споделя беловласият лекоатлет. - Час преди финала постигнах това, за което бях дошъл в Чехия - най-добрите 6 резултата за всички времена на 48-часово бягане в групата М70 (70-74) вече са български, мои! През септември на Балатон ще се опитам да успея да направя български и най-добрите 7 резултата…“

Ради Милев заслужава поздравления за постижението си, при положение, че няма бегач в света с повече от 4 най-добри постижения в никоя възрастова група, за никоя от 10-те дистанции в ултрамаратона, за които се регистрират световни рекорди. Освен това, за втори път казанлъчанинът бяга със стартов номер 1, което също е едно признание от страна на домакините. Ради благодари на организаторите за жеста, че са променили сценария и часа на награждаването, за да може той да хване самолета за София. Ултрамаратонецът споделя, че преди старта в Кладно почти не е тренирал – пробягал е едва 5 км в парка, като е разчитал за успех на мускулната памет и на фитнеса.

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>29°C
Предимно ясно
Температура: 29°C
Усеща се като: 29°C
Вятър: изток
Сила: полусилен, 9.0 m/s

Времето със sinoptik.bg