Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Ръководството на ТУ-София разработва магистърска програма за колежаните

ofkdjfГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

35 младежи са класирани за студенти през учебната 2020/2021, която ще е четвърта за Техническия колеж в Казанлък. Новото учебно заведение в Града на розите е към Техническия университет в София, който е начело на рейтинговата класация сред висшите учебни заведения в сферата на машиностроенето. Завършилите успешно тригодишния курс на обучение придобиват

висше образование с образователно-квалификационната степен “Професионален бакалавър”. Формите на обучение в Технически колеж са: редовно обучение с продължителност шест семестъра; редовно обучение (удължен семестър) с продължителност шест семестъра. Втората форма дава възможност на работещи (практически без откъсване от преките им служебни задължения) да усвоят материала на базата на обучение, което се провежда в дните четвъртък, петък и събота и веднъж семестриално до 10 работни дни.

Директорът на Техническия колеж проф. Ивайло Ганев подчертава, че в заведението се реализира нов подход на обучение - студентите учат и работят в своя град и се обучават практически в самите заводи. Той съобщава, че предстои да бъде разработена, отново съвместно с бизнеса, магистърска програма. Обучението в нея ще бъде 2,5 години, като студентите на колежа, след завършен трети курс и взет държавен изпит ще могат да запишат магистратура.

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>10°C
Ясно
Температура: 10°C
Усеща се като: 10°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.1 m/s

Времето със sinoptik.bg