Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

6 учители на фондация „Заедно в час“ ще работят в Казанлъшко

njgvxdГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Шестима учители от програма “Нов път в преподаването” на фондация “Заедно в час” ще преподават в Казанлъшко от началото на новата учебна година. Те ще работят в четири училища партньори на организацията в селата Манолово, Ръжена, Енина и Горно Черковище. Новите учители в региона са четирима, а двама продължават във втората си година от програмата. Те ще преподават по математика,

английски език и предметите в начален и прогимназиален етап. В областта продължават да преподават 9 от възпитаниците на програмата от предишни випуски в различни населени места. “Заедно в час” работи в област Стара Загора от 2015 г.

Фондация „Заедно в час“ работи дългосрочно за осигуряване на качествено образование за всяко дете, като развива нови учители, подкрепя училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. Всички участници в програмата на “Заедно в час” отговарят на законовите изисквания за педагогическите специалисти в страната.

През последните 10 години повече от 400 нови учители преминават през програмата “Нов път в преподаването” на организацията. В рамките на две години те получават подкрепа да преподават в училища с ученици от уязвими общности и да опознават пряко предизвикателствата в образователната система. Над 80% от възпитаниците на програмата продължават да работят в образованието дългосрочно като учители, директори, образователни експерти и др.

През тази година (2020) Фондацията започна и нова двугодишна програма “Училища за пример” за цялостна подкрепа и професионално развитие на училищни екипи. Тя ще подкрепя училищата в разработването и прилагането на устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление, които допринасят за успеха на всеки ученик. Участниците в първия випуск са 26, като едно от училищата е СУ "Екзарх Антим I" в Казанлък.

"Заедно в час" е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>18°C
Облачно
Температура: 18°C
Усеща се като: 18°C
Вятър: юг
Сила: слаб, 5.1 m/s

Времето със sinoptik.bg