Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Демонстрационни стрелби, водосвет и алпийски умения белязаха тържествата

sjdhfiiГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Днес завърши честването от обществеността и от личния състав на 61. Стрямска механизирана бригада на 28-ата годишнина от създаването ѝ. На тържеството в Карлово присъстваха началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, командирът на бригадата генерал Деян Дешков, областният управител на Сттарозагорска област Гергана Микова, кметът на Карлово

Емил Кабаиванов, кметът на Сопот Веселин Личев, бивши командири на военното формирование. 61. Стрямска бригада е създадена на 2. октомври 1992 г. със заповед на министъра на отбраната на Република България. Тя е наследник на бойните традиции на 28. Стремски полк, 21. Средногорски пехотен полк и 11. танкова бригада.

„Вие сте достойни наследници на онези воини, които проляха кръвта си за свободата и независимостта на България. Бъдете горди със своята Бригада. Вашият път оттук нататък е само напред и нагоре“, каза ген. Дешков.

По традиция на тържественото честване бяха връчени награди на отличили се военнослужещи. Свещеници от Пловдивска епархия отслужиха тържествен водосвет за здраве и благоденствие, след което ротите от състава на Бригадата преминаха в тържествен марш под звуците на военния духов оркестър. Официалното честване на годишнината приключи с демонстрация на способности по преминаване на многофункционално съоръжение от типа „полоса”, бяха демонстрирани също елементи от тактическо придвижване по бойното поле, както и основни моменти от алпийската подготовка, водена от формированията.

Всъщност, честването на рождения ден на 61. Стрямска бригада започна с демонстрационни стрелби още на 30. септември на учебен център „Тюлбето” и на 1. октомври на УЦ „Анево”. В съревнованието взеха участие представители на държавните и местните институции от общините Карлово и Казанлък, военно-патриотични сдружения и съюзи, финансови и банкови институции и регионални медии. Всички присъстващи имаха възможност да проверят стрелковите си умения и да се запознаят с огневата мощ на различни видове стрелково оръжие, намиращо се на въоръжение в бригадата.

 

 

 

 

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>12°C
Слънчево
Температура: 12°C
Усеща се като: 12°C
Вятър: север
Сила: безветрие, 0.0 m/s

Времето със sinoptik.bg