Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Дебютната пълнометражна лента на режисьора Явор Петков се нареди сред лауреатите на фестивала във Варна

kfjfgГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Страхотна новина за казанлъчани – дебютният филм „Дани. Легенда. Бог“ на техния съгражданин Явор Петков спечели наградата „Златна роза“ за операторското майсторство на Румен Василев. Авторитетното жури, председателствано от кино-семейството Кристина Грозева и Петър Вълчанов връчи отличието с мотива, че „камерата обслужва по най-добър начин отворено и свободно историята на филма, превръщайки се в действащо лице“. Браво на целия талантлив екип на филма, събран от сценариста, режисьор и независим продуцент Явор, който всъщност се занимава в Лондон с банково дело!

Да припомним сюжета на отличения филм - Дани е бизнесмен и общински съветник, който се е съгласил да участва в епизод от английска документална поредица за пране на пари. Още през първия снимачен ден, обаче, Дани обявява на журналистическия екип, че всъщност ще правят пълнометражен филм, в който той ще бъде главен герой, сценарист, режисьор и продуцент.

С участието на Димо Алексиев в главната роля, Джеймс Бабсън, Кейт Никълс, Илияна Лазарова, Валентина Александрова, Сузанита, Борислав Марковски, Емил Каменов, Георги Налджиев, Йордан Данчев.

Световната премиера на „Дани. Легенда. Бог“ бе на София Филм Фест 2020. Предстои и европейската му премиера на Международния кинофестивал “Свободен дух” през октомври във Варшава.

kfiit--------------------------------------

на снимката: операторът Румен Василев по време на снимачния процес на филма

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>11°C
Слънчево
Температура: 11°C
Усеща се като: 11°C
Вятър: изток
Сила: тих, 0.7 m/s

Времето със sinoptik.bg