Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Потвърди новият японски посланик в Града на розите

iuyoiuГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Новоназначеният японски посланик у нас Негово Превъзходителство Нарахира Хироши посети днес Казанлък и Долината на розите и тракийските царе. Пред градското ръководство той изрази удовлетворението си от създадените добри отношения на Казанлък с Фукуяма, Мунаката и Хирошима и изрази надежда, че те ще се развиват още по-активно. Посланик Хироши сподели, че е силно впечатлен от

историята на Казанлък след посещението на историческите забележителности в Долината.

„Отношенията между двете страни имат дълга история, но у нас вече се говори за България не само по повод киселото мляко, но и заради розата и Казанлък“ - подчерта той.

Домакини и гости се разбраха да намерят подходящ начин за осъществяване на планираното побратимяване между училища – ППМГ „Никола Обрешков“ и японско училище от Мунаката - което също бе отложено заради пандемията.

„Нашите отношения трябва да бъдат активни не само в сферата на културата и образованието, но и в сферата на икономиката“, бяха единодушни участниците в срещата. Негово Превъзходителство Хироши цитира японска поговорка, според която „след тежко време идват хубави дни“.

 

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>11°C
Слънчево
Температура: 11°C
Усеща се като: 11°C
Вятър: изток
Сила: тих, 0.7 m/s

Времето със sinoptik.bg