Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

За довършването на проекта бяха отпуснати 586 891 лв.

dnev_centГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Днес в Казанлък бе открита официално сградата на новия Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства, единствен в цяла Югоизточна България. Събитието бе уважено от заместник-изпълнителния директор на Агенцията по социално подпомагане Мая Василева. Новият център се намира в непосредствена близост до Дома за пълнолетни лица с деменция

„Димитър Папазов“. Обновената сграда е обзаведена и оборудвана за капацитет от 40 места за дневни и почасови грижи и занимания за лица с различни форми на деменция и оказване на помощ на техните семейства.

Строителството на обекта започна през август миналата година. Извършени бяха вътрешно преустройство и реконструкция на целия първи етаж от сградата: просторно фоайе, стая за служителите, кухненски кът и трапезария, кабинети за бъдещите специалисти и обслужващите помещения, отворено помещение за провеждане на разнообразни занимания и терапии, шест спални помещения за дневния престой на потребителите, разделени на три спални помещения за жени и три спални помещения за мъже. На разположение на центъра е обособена и зала за лечебна физкултура, рехабилитация, психомоторика. Помещенията са оборудвани и обзаведени. Широкото дворно пространство също е трансформирано и приспособено за разходка и почивка. Разполага с потенциал за организиране на различни занимания и терапии за потребителите. Външен ремонт е извършен и на втория етаж от сградата - със средства от общинския бюджет /над 33 000 лв./ са оформени фасадите, монтирана е нова дограма, поставена е топлоизолация на външните стени. За благословение на новата социална придобивка бе отслужен водосвет. Гостите на събитието имаха възможност да разгледат и изложба с творения на потребителите от Дома за пълнолетни лица с деменция „Димитър Папазов“. Довършването на сградата се реализира в рамките на проект, по който бяха отпуснати 586 891 лв.

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>22°C
Предимно облачно
Температура: 22°C
Усеща се като: 22°C
Вятър: северозапад
Сила: слаб, 4.0 m/s

Времето със sinoptik.bg