Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Коментарът остава за вас

dedsfdГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

На редакционната поща на портал „Гласът на България“ пристигна изявление от Христо Генев, директор на Художествена галерия – Казанлък. Представяме текста му без редакторска намеса:

„Вече знаете, че на 25.08.2020 г. отправих Питане - Отворено писмо към кмета на Община Казанлък с редица въпроси за процедурата и провеждането на конкурса за директор на Художествената галерия,

 проведен на 12.08.2020 г. На 08.09.2020 г. писмото от служебната поща на Общината е предоставено на Д. П. и цъфна в сайта kazanlak.online. Аз го публикувах на 14.09.2020 г. редом с други документи.

На 17. 09.2020 г. Г. Г. Стоянова пише Сигнал до Районна прокуратура Казанлък, с който настоява да се образува наказателно преследване срещу мен за уронване престижа на институцията и лична заплаха.

Няма нито ред по същество.

НИТО НАМЕК ЗА ОТГОВОРИ!

/че кой съм аз да питам?! /

Ето моят отговор на следователя:

СВЕДЕНИЕ

oтговор на жалба от Галина Стоянова до Районна прокуратура Казанлък

От Христо Нанев Генев, адрес: гр. Казанлък, ул. Тюлбенска 62,

тел: 0884 100 876, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Със заповед на Кмета на Община Казанлък № 877 от 15.06.2020 г. беше обявен конкурс за директор на „Общинска художествена галерия - Казанлък”. До участие в конкурса по документи бяха допуснати трима кандидати. Вторият етап - представяне на концепциите и събеседване - се състоя на 12.08.2020 г. След нанасяне на персоналните оценки от всеки член на конкурсната комисия за всеки от кандидатите (Приложение 1), председателят на комисията С. К. събира оценъчните карти и ги отнася за сборуване, а конкурсната комисия е поканена на обяд.

При завръщането ѝ, на комисията се представя протокол с крайния резултат и класирането на кандидатите, който буди недоумение и някои от членовете на конкурсната комисия си позволяват дързостта да оспорят резултата. Представителят на Министерство на културата подписва протокола с особено мнение. В резултат на това председателят на конкурсната комисия обявява, че конкурсът ще бъде „анулиран”.

Конкурсът се проведе при грубо погазване на всички законови и нормативни разпоредби.

В резултат на това на 27.08.2020 г. отправих Питане - Отворено писмо до Кмета на Община Казанлък с редица въпроси, на които ми беше отговорено с мълчание. Както Ви е известно стриктното спазване на законовите и нормативните разпоредби (процедури) е задължително условие за законосъобразността и легитимността на всяко административно решение. Още повече, че в нашата сфера конкурсните процедри са детайлно регламентирани.

Няма отговор!

Защо написах писмото? Отговорът е в самото питане:

„Пиша това, не за да запазя работата, която обичам. Пиша, защото все някой трябва да освети мрака. Все някой трябва да спре своеволията, беззаконията, лицемерието, демагогията, властовия натиск и административния произвол, които деморализират обществото и развращават моралните му ценности.

Пиша, защото ТО, като Ваш работодател, трябва да знае истината.

Само напомням - Вие сте служител, а не господар. Затова имам нахалната дързост да питам”.

Няма отговор!

На 25.08.2020г. на основание ЗДОИ подадох Заявление за достъп до обществена информация с входящ № ЗДОИ-00-21 до Кмета на Община Казанлък. В законово регламентирания срок не получих исканата информация. По-късно ”на ръка” ми беше връчено Решение за отказ.

В резултат, подадох жалба до Административен съд Стара Загора с входящ № 5164 от 18.09.2020 г., уточнена с молба до Административен съд Стара Загора с входящ № 5416 от 01.10.2020 г, против незаконосъобразния отказ на Кмета на Община Казанлък да ми предостави исканата обществена информация.

Междувременно Община Казанлък обяви втори конкурс за директор на Художествена галерия - Казанлък със същите „процедурни пропуски”. Затова вече предупредих авансово с WARNING от 31.08.2020 с вх. № 94-х-1257-3.

Междувременно, след проверка от Инспектората към Министерство на културата обявлението за втория конкурс е свалено от сайта на Общината. Анулиран е и конкурсът за директор на ЛХМ „Чудомир”.

Всичко това г-жа Галина Стоянова не удостоява с внимание.

Но ето го „заплашителният абзац”:

„Многоужаваема, Госпожо Стоянова, тези въпроси тежат във въздуха със „страшна сила”. Те ще нахлуват вероломно в съня Ви, ще ускоряват пулса Ви, ще променят цвета на кръвта Ви, ще крещят в съзнанието Ви.

Защото това е писъкът на съвестта, а съвестта човешка е Божието проявление в нас”.

В какво се изразява заплахата? Да, писмото е емоционално! Че кой щеше да обърне внимание на скучния административен стил (не, че сега обърнаха). Аз не заплашвам, нито съдя, но въпросите висят във въздуха и наистина могат да смутят нечие съзнание. Не заплашвам аз, заплашват въпросите оставени без отговор. Питането ми няма за цел да заплаши, а само да осветли истината.

Горното написах собственоръчно и за верността му до всяка запетая се подписвам.

P.S. За неофициалната „конспиративна” информация - когато ѝ дойде времето.

Прилагам:

1. Копие от Warning oт 31.08.2020 г.

2. Копие от Жалба до Административен съд Стара Загора от 17.09.2020г.

3. Копие от Молба до Административен съд Стара Загора от 30.09.2020г                                                                 С уважение:

/Христо Генев/

07.10.2020 г.

гр. Казанлък“

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>12°C
Слънчево
Температура: 12°C
Усеща се като: 12°C
Вятър: север
Сила: безветрие, 0.0 m/s

Времето със sinoptik.bg