Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Изложбата „Следи“ събира заедно четирима творци от различни жанрове

mdjfhgГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Тази вечер от 17:30 часа в залата на Инфо-центъра е началото на вернисажа на една прелюбопитна и междужанрова изложба, озаглавена „Следи“. В центъра ѝ е художничката и преподавателка в НУПИД „Д. Узунов“ Елеонора Атанасова – Петрова, която е поканила трима свои бивши ученици заедно да покажат посоките на своето творческо развитие. Това са Яни Балимезов, Калина Йорданова и Мелиса Салиева.

Яни и Калина завършват „Анимация“ в Университета на Бристол, Англия. В момента работят по свой късометражен анимационен филм със заглавие „Ава“. А Мелиса учи „Мода“ в Националната художествена академия и тази вечер също ще покаже на живо своите постижения в сферата на модата.

Няколко думи и за Елеонора - за тези, които не я познават. Тя е завършила „графика“ и „живопис“ във Великотърновския университет и е специализирала в Художествената академия в Лодз, Полша. Преподавала е в Португалия. Нейни творби са отличавани с национални и международни награди, собственост са на частни колекционери от цяла Европа. Избрани графични работи на Ели са включени в Каталога за съвременни Ex Libris художници, издаден в Лисабон.

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>11°C
Слънчево
Температура: 11°C
Усеща се като: 11°C
Вятър: юг
Сила: тих, 0.6 m/s

Времето със sinoptik.bg