Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Децата ще рисуват, рецитират и пеят за празника

sveti_IoanГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Организаторите на конкурса от Община Казанлък предизвикват децата и подрастващите да покажат своите способности в рисуването, като рецитатори на стихотворения и като изпълнители на песни, посветени на народните будители. Да припомним, че Денят на народните будители се празнува на 1. ноември, защото това е датата, на която по стар стил е бил празникът на свети Иоан Рилски - най-прославения

български светец, всепочитан като най-силния закрилник на българския народ. Затова на 1. ноември е редно да се отдава почит и възпоменание на Всички български светии и най-вече на българските и славянски духовни първопросветители свв. Кирил и Методий, св. Климент Охридски, св. Наум Охридски, света Петка Търновска и всички останали славни мъже и жени, повели народа ни от езическото блато към небесата на Царството Божие.

Конкурсът е предназначен за децата на Казанлък от 4 години до 17 години. Една от целите му е да бъдат популяризирани имената на местните будители – творци, преподаватели, исторически личности. Повече подробности може да откриете на този линк.

 

   

lloonnm

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>3°C
Предимно облачно
Температура: 3°C
Усеща се като: 2°C
Вятър: юг
Сила: тих, 1.5 m/s

Времето със sinoptik.bg