Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Поредни нови забележителни международни успехи на конкурсната сцена на нашите таланти

pdpdГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Осем престижни награди завоюваха възпитаниците на забележителната музикална педагожка Елена Юлиянова на Шестия международен клавирен конкурс „Андрей Стоянов“, който се проведе онлайн в София от 12 до 15 ноември. „Поздравления за прекрасните ми пианисти - за тяхната работа, талант и голяма любов към музиката и клавирното изкуство! – заяви развълнуваната педагожка след конкурса. -

Браво за завоюваните награди на Грациела Кънина, Христиана Харалампиева, Тома Вълков и Екатерина Димитрова! Специални поздравления за Виктор Владков, който спечели три от най-високите отличия в това трудно и престижно музикално състезание: Първата награда в шеста възрастова група, Специалната награда „Виена“ с право за участие в концерт в австрийската столица и Gran Priх на конкурса!“

В свое специално обръщение Е. Юлиянова благодари на своите ученици и за наградата за високи педагогически постижения, която ѝ бе присъдена от международното жури.

И това не е всичко - Христиана Харалампиева спечели Първа награда от ХIII Международен фестивал на изкуствата „Орфей в Италия“. Тя получи най-висок резултат в своята възрастова група от авторитетното международно жури от Полша, Португалия, Италия, Литва, Чехия и България. Христиана се представи забележително и на седмото издание на Международния клавирен конкурс „Шуман – Брамс“, който се проведе в НУМТИ „Добрин Петков“ в Пловдив. Ученичката от музикалната паралелка на СУ „Екзарх Антим I“ - Казанлък завоюва втора награда в конкуренция с пианисти от музикални училища в страната.

Има и още – Екатерина Димитрова спечели сребърен медал на Международния онлайн фестивал на изкуствата, който се провежда в град Лидо ди Йезоло.

Да припомним, че Елена Юлиянова обучава младите казанлъшки пианисти както в Школата по изкуствата „Емануил Манолов“ към читалище „Искра“, така и в училище „Екзарх Антим I“.

 

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>21°C
Предимно слънчево
Температура: 21°C
Усеща се като: 21°C
Вятър: северозапад
Сила: слаб, 4.2 m/s

Времето със sinoptik.bg