Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Ето какво стана или ще се случи в Града на розите и автоматите

mdmdГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

8 души от Дома за стари хора № 1 са с коронавирус

Един домуващ и 7 души от персонала в Дом за стари хора № 1 в Казанлък са с положителни резултати за COVID-19, потвърдени с PCR. Заразените от персонала са изолирани за 14 дни в домашни условия. Хората са изолирани, в социалното заведение е извършена крайна дезинфекция. Очаква се да

излязат и резултатите от още 49 PCR теста от Дома за стари хора № 1 в Казанлък. Във връзка с възникналата епидемична ситуация, РЗИ – Стара Загора издаде предписания до директора на социалното заведение, с копие до кмета.

 

Седмицата на бащата зарадва много малчугани

Приключи Седмицата на бащата, която бе организирана от Детско-юношески отдел на Общинска библиотека „Искра”. В онлайн фотоконкурса „Аз и татко” се включиха 108 участника със 102 снимки от цялата страна. Снимките отразяват общи моменти, в които бащи и техните деца заедно прекарват свободното си време – четене, игри на открито, свирене на музикален инструмент, разходки сред природата, посещения на културни забележителности, спорт и други забавления.

В тази специална седмица детските градини от Казанлък и общината се включиха с 52 рисунки в изложбата „Аз и татко“ посредством специални творчески работилници. Освен това, много бащи и деца се включиха в четенето на любими приказки в изданието „С татко и Малвина в света на приказките, част от инициативата „С мама и татко в библиотеката”.

 

Медал за младата художничка Версавия

Версавия Иванова, възпитаничка на школа „Арт линия“, е отличена със Специална награда и медал от националния конкурс "Вълшебния свят на Родопите". Конкурсът е под патронажа на Министерството на образованието и науката и се организира от Община Кържали за тринайсти пореден път тази година. В него се включиха над 900 талантливи деца от цялата страна.

 

Почитат Деня на християнското семейство в библиотека „Искра“

Талантите от клуб „Светлини сред сенките” към ОДК с помощта на екипа на Общинска библиотека "Искра" организират изложба под наслов „Семейството, моето първо училище”. Тя е сътворена от ученици от клуба и е посветена на Деня на християнското семейство – 21. ноември, Въведение Богородично. Вернисажът на изложбата е насрочен за 20. ноември; мястото на експозицията е в отдел „Изкуства” на втория етаж на библиотеката.

 

7 художници откриват обща изложба „Завръщане“

На 24. ноември в галерия „Иван Милев“ в Казанлък се открива изложбата „Завръщане“, обединяваща нови творби на 7 известни художници, сред които е скулпторът Димитър Рашков, а също и казанлъчаните Иван Гайдаров, Фикрет Окан и Теменуга Димова. Общото между тези седем автора е, че са възпитаници на казанлъшката Художествена гимназия.

 jfh

 

 

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>6°C
Слънчево
Температура: 6°C
Усеща се като: 6°C
Вятър: запад
Сила: тих, 0.6 m/s

Времето със sinoptik.bg