Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Анита Христова бе избрана за посланик на ООН

nhuxcvГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Казанлъшка гимназистка заминава за Ню Йорк, за да промени света! Анита Христова е ученичка в ХI клас на СУ „Екзарх Антим I“ - чуждоезиков профил. След интервю на английски език по скайп тя е била одобрена за участие в международната младежка конференция под наслов „Промени света“. Проектът се организира от ООН, а форумът ще се проведе през март в американския мегаполис. Анита е класирана

в конкуренция с хиляди кандидати от целия свят. Любимите ѝ предмети в училище са доста – тя се интересува както от хуманитарни, така и от природни науки. Мечтата ѝ е да следва медицина и един ден да стане добър лекар, като своята по-голяма сестра Петя. Иска да помага на хората да бъдат здрави физически, но смята, че към това трябва да се прибави и разрешаването на по-глобални проблеми. Наскоро талантливото момиче спечели конкурс за есе на тема Covid-19.

Амбициозната средношколка е избрана за посланик на ООН, наградена е със стипендия и участие в тази конференция, където могат да се обсъждат едни от най-актуалните и важни въпроси, които вълнуват цял свят. Като например пандемията от Covid-19, реакцията и справянето с нея, проблеми като дискриминацията и отнемането на основни човешки права и климатичните проблеми. Участието в това събитие е златна възможност да се даде гласност на проблемите в глобален мащаб, както и да се родят идеи за решаването им. Това е една огромна мечта на Анита.

 

 

   Fluida

   Lema BG

lloonnm

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>7°C
Облачно
Температура: 7°C
Усеща се като: 6°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 2.1 m/s

Времето със sinoptik.bg