Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Международното културно издание представя творчеството на поети, художници и музиканти от Балканите

kakaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Оригиналното творчество на казанлъшката художничка Катя Христова бе представено на страниците на англоезичното международно списание „Balkan Culture“. Зад този медиен проект стои гъркът Димитриос Петропулос, учил дълги години икономика в София, понастоящем преподавател в Университета на Пелопонес. В списанието се публикуват литературни творби, презентират се художници и музиканти

от целия Балкански полуостров, но най-вече от Гърция, България и Румъния. Така например творчеството на Христо Ботев е представено със стихотворението „Към брата си“, което е дадено билингва – на български и на гръцки език. В електронното списание е представен и друг казанлъшки художник – Димитриос Пападакис, който е потомък на гръцки политемигранти.

Катя Христова присъства с кратък творчески портрет, включващ нейните многобройни изяви като художник от завършването на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ до днешни дни. Публикувани са и четири от нейните ярки, минималистични, символни живописни платна, които ценителите не могат да сбъркат с ничии други. Катя работи в Художествена галерия – Казанлък, има диплом и за мениджмънт на културния туризъм.

iin

 

   

lloonnm

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>-2°C
Ясно
Температура: -2°C
Усеща се като: -2°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.3 m/s

Времето със sinoptik.bg