Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Какво се случва в Града на розите и автоматите

sdfrewГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

На „Тюлбето“ стрелят. На месо!

През последния месец на 2020 година учебните стрелби на полигон „Тюлбето“ започват от днес, 1. декември. Първата серия тренировки ще продължи до петък, 4. декември включително. Следващите дати на учения, във времето от 08:00 ч. до 24:00 ч., са в работната седмица 7. – 11. декември. Ще се стреля и на 17. и 18. декември, пазете се! 

Коронни времена

В Поликлиниката от утре, 2. декември, Кабинетът за пробонабиране на материал за PCR изследване за Сovid-19 ще работи с граждани по график, както следва: 

1. Насочените пациенти от личния лекар със зелен талон ще бъдат тествани в кабинета от 14:00 до 17:00 часа с предварително запазен час, който се получава на телефон 0431/51232.

2. Записаните пациенти попълват декларация, предоставена от работещия лаборант в кабинета преди извършване на тестуването.

3. Самонасочилите се пациенти (хора, които нямат направление и/или не са здравноосигурени) ще бъдат тествани в кабинета от 17:00 до 17:30 часа.

4. Получаване на резултатите от бързия антигенен тест ще се осъществява в рамките на 45 мин. от взимане на пробата.

5. При положителен антигенен тест на пациента се взима проба за PCR тест. При позитивен PCR РЗИ уведомяват на посочения в декларация телефон. Новата организация на работа на Сovid кабинета се налага с цел спазване на противоепидемичните мерки и избягване струпването на големи групи хора.

 

Библиотеката, музеите и галерията затварят врати

Подобно на всички културни институти в града и Общинска библиотека „Искра” преустановява посещенията на читатели във всички отдели и филиали от 2. декември до 21. декември. Срокът за връщане на заетите за дома книги се удължава до отваряне на библиотеката и няма да бъдат налагани глоби за закъснение. Екипът на библиотеката остава на разположение за предоставяне на онлайн справочни услуги. Можете да направите вашите заявки на електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и на телефоните 0431 637 94 /Заемна за възрастни и Читалня/ и 0431 637 03 /Детско-юношески отдел и Отдел „Изкуства”/. Можете да използвате и електронните ресурси на сайта на ОБ „Искра” libkazanlak.com и да следите публикациите във фейсбук страниците на библиотеката.

 

Днес е роден композиторът акад. Петко Стайнов

124 години от рождението на академик Петко Стайнов се навършват днес. Великият композитор от Казанлък, който с примера си за нелека житейска съдба и вдъхновяващо музикално творчество, във времена на необичайни изпитания, ни напомня, че силата на човешкия дух е в преодоляването на предизвикателствата.

 

95 години от рождението на Любомир Кабакчиев

На днешния 1. декември Казанлък и театралната общественост отбелязват 95 години от рождението на големия български театрал Любомир Кабакчиев, на чието име е кръстен и Казанлъшкият общински театър. Още един повод за гордост и свеждане на глава! Поклон!

 

Тестват с бързи тестове всички свещеници в Епархията

Епархийският съвет на Старозагорска света митрополия проведе традиционното си заседание онлайн. В него участва председателят му Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, който се възстановява от прекарана коронавирусна инфекция. Взето бе решение по график всички служители – свещеници, администрация и други, да бъдат тествани с бързи антигенни тестове. Предстои и обявяването на програмата за богослуженията, които ще отслужи владиката по повод предстоящите празници. В храмовете ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки.

 

 

   

lloonnm

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>-1°C
Ясно
Температура: -1°C
Усеща се като: -3°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.4 m/s

Времето със sinoptik.bg