Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Градският обществен транспорт се поверява на общинското дружество „Балканинвест“

el_bГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Днес старейшините приеха решение за сключването на три договора за ползването на електробусите на последната за годината редовна сесия Общински съвет – Казанлък. Подкрепените днес на онлайн заседанието договори уреждат условията за предоставяне на услугата „обществен транспорт“ на общинското търговско дружество „Балканинвест“ ЕООД за територията на града. Общината отдава на

общинското предприятие под наем 7-те нови превозни средства, 4-те зарядни станции и новоизграденото депо за съхранение на електробусите.

С новото договаряне на практика се прекратява клауза от сега действащия договор с частната фирма за услуга „обществен транспорт“, за което тя е предизвестена през месец август, т. г.. Частният превозвач ще продължи да поддържа междуселищните линии, а общинското търговско дружество поема изпълнението на вътрешноградските линии с новите електробуси. Решението за допълването на дейността на „Балканинвест“ ЕООД и за обществен транспорт бе взето на редовно заседание на Общински съвет – Казанлък през месец май 2018 година.

С днешното гласуване на общинските съветници в Казанлък се правят следващите стъпки в изпълнение на проекта „Интегриран градски транспорт на град Казанлък – Етап 1“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020. Екипът на кмета работи по бъдещи проекти, с които да осигури модерен екологичен транспорт и за всички населени места на територията на общината.

Продължава подборът на персонала, който ще работи с електробусите: шофьори, монтьори, диспечери и всички други длъжности, които ще бъдат назначени на работа към общинското предприятие. Паралелно с това, върви въвеждането в експлоатация на системата за електронен транспорт - въвеждане на електронните табла за движение и електронната система, която трябва да бъде инсталирана за диспечерите и за контрола на движение на електробусите. Приключването на тези две дейности ще позволи Община Казанлък да въведе новия екологичен обществен транспорт в края на месец януари през новата 2021 година.

 

 

   Fluida

   Lema BG

lloonnm

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>6°C
Облачно
Температура: 6°C
Усеща се като: 5°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 1.9 m/s

Времето със sinoptik.bg