Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Фирмата изпълнител дава 8-годишна гаранция след края на дейностите

oogfgdГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

От 12 часа на обед надлез „Катекс“ вече е частично отворен за преминаване на автомобили след основния ремонт. За пешеходци надлезът остава затворен. Въведената нова временна организация и безопасност на движението по бул. „Розова долина“ в участъка от кръговото кръстовище с ул. „Бачо Киро“ до южния край на надлез „Катекс“, участък до пътна връзка с Индустриална зона на юг е както следва: 

- Участъкът на бул. „Розова долина“ от кръговото кръстовище с ул. „Бачо Киро“ до пътна връзка с Индустриалната зона на юг е отворен за движение, с пропускане на моторни превозни средства до 12 тона. Движението ще се осъществява с ограничение на скоростта до 30 км/ч., двупосочно, в две пътни ленти. Спирането и паркирането на МПС в участъка е забранено.

- Създадената към момента временна организация на движение остава в сила за превозни средства с маса над 12 тона, със забрана за преминаване през ремонтирания участък и пренасочване по обходните улици:

- За движещите се от с. Бузовград МПС над 12 т. към Казанлък обходният маршрут е по Околовръстен път I-6 в двете посоки.

- За движещите се МПС над 12 т. от центъра на Казанлък към Бузовград, както следва: по ул. „Бачо Киро“ на изток и на запад към съществуващата улична мрежа в град Казанлък.

           Въведената временна организация и безопасност на движението важи от днес до приключване на строително-ремонтните дейности. Към момента е положен само основният пласт - биндер на пътя, поради метеорологичните условия, в които се работи. Основният ремонт на надлез „Катекс“ включва пълно обновяване на всички пластове върху мостовото съоръжение: нова хидроизолация върху пътната плоча, подмяна на дилатационни фуги от скрит тип, нов излят на място изравнителен пласт армиран бетон, нови тротоарни блокове, два пласта плътен асфалтобетон.

Изпълнени са ремонтно-възстановителните работи по обновяване на съществуващата стоманобетонова конструкция, включваща репарации на сеченията, цялостно обмазване на повърхността с предпазен комплекс и подмяната на всички подвижни лагери с нови неопренови. Изгражда се ново улично осветление. Гаранционният срок за изпълнените СМР от строителя e осем години и започва да тече от датата на издаване на Разрашение за ползване от ДНСК.

 

 

 

   Fluida

   Lema BG

lloonnm

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>6°C
Облачно
Температура: 6°C
Усеща се като: 5°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 1.9 m/s

Времето със sinoptik.bg