Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Трансформацията на общинското дружество от ЕООД в ООД е абсолютно прозрачен процес, твърди управителят на ДКЦ „Поликлиника - Казанлък“ д-р Красимир Пейчев

poiГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Д-р Красимир Пейчев е висококвалифициран хирург и онколог, чието име се произнася с респект от жителите на цялата Старозагорска област. От началото на тази година той е управител на ДКЦ „Поликлиника - Казанлък“ ЕООД, а в сградата на общинското дружество започна кардинален ремонт на стойност над 800 000 лв. С д-р Пейчев разговаряме за предстоящите трансформации на дружеството,

предвидени в защитената от него концепция за управление.

 

Какво предвижда Вашата управленска концепция, какво ще се случи с казанлъшката Поликлиника оттук нататък, д-р Пейчев?

- Концепцията ми за управление на дружеството е изградена в две направления. Първото е подобряване и разширяване на продуктовия портфейл, тоест колкото повече услуги можем да предложим на гражданите, толкова по-добре. В тази връзка от Нова година насам вече имаме специалист по детска хирургия, това е д-р Симов от Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ-Стара Загора; имаме съдови хирурзи в лицето на доц. Петков, заедно с д-р Бисеров и д-р Атанасов – те са от Клиниката по съдова хирургия към МБАЛ „Тракия“; имаме нов уролог, това е д-р Петков, завеждащ отделението по урология към МБАЛ „Тракия“. В момента проявява интерес да работи при нас и проф. Обретенов като гръден хирург, заедно със своя екип. Ще продължим в това направление, за да осигурим на казанлъчани онези специалисти, с които Поликлиниката не разполага в момента. Усилията ни ще бъдат насочени към привличане на специалисти по рентгенология, по пулмология, по ревматология, по гинекология, може би нов кардиолог и т.н.

 td

А какво да очакваме от второто направление на концепцията?

- Второто направление за действие, предвидено в моята концепция, е свързано с трансформацията на ДКЦ „Поликлиника – Казанлък“ от ЕООД в ООД. Това е свързано с вдигане на капитала на дружеството и привличане за участие в него съседните четири общини, чиито жители също са наши пациенти: Павел баня, Мъглиж, Гурково и Николаево. Всяка община ще може да купи толкова дялове, колкото ѝ позволяват финансовите възможности. Целта, разбира се, е да се влеят свежи пари в дружеството, с които да се повиши качеството на предлаганите от нас медицински услуги. Контролният пакет, тоест 50 + 1 % ще принадлежи на принципала – Общински съвет – Казанлък… В техническо отношение задължително трябва да реализираме и проекта за изграждане на товаро-пътнически асансьор в западната част на сградата. Защото Поликлиниката е строена през 70-те години и според тогавашните разпоредби разполага само с два малки асансьора, единият от които е повреден. Нямаме асансьор за носилки, болните се свалят по стълбището, това са големи неудобства. Пък и един голям асансьор ще допринесе за развойната дейност на дружеството, за която ще бъде освободен петият етаж, като администрацията бъде свалена на партера, при хората.

 

Има ли логика предстоящата трансформация на дружеството от ЕООД в ООД да се нарече приватизация?

- Не, не става дума за приватизация. Ние сме общинско дружество, затова е нужно всички политически групи съветници от Общинския съвет да дадат своето съгласие за подобна трансформация. Казанлъчани трябва да бъдат уверени, че всякакви злоупотреби с общинското имущество са изключени.

 

 

   Fluida

   Lema BG

lloonnm

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>-1°C
Ясно
Температура: -1°C
Усеща се като: -1°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.3 m/s

Времето със sinoptik.bg