Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Неделчо Богданов и неговият „Българ Филмът” вече събират публика в киносалоните

Nedel40_BГБ

31-годишният Неделчо Богданов е възпитаник на казанлъшката Художествена гимназия. Завършил е и Анимационна режисура в НАТФИЗ. Става известен с комедийния си анимационен сериал „Българ”, който има вече три сезона.  Наскоро Неделчо реализира и проекта си за пълнометражна анимационна лента -  Българ Филмът 3D вече е художествен факт и тръгна от края на ноември към киносалоните на среща с българската публика.
Проектът „Българ” се ражда в главата на Неделчо преди около 7 години. Но самият той признава, че е обсебен от света на анимацията от най-ранното си детство – още като 4-годишен рисува първия си комикс. Нарекъл е главния си герой Българ в чест на България. Младият аниматор твърди, че не обича елементарните смешки, както и злободневните шегички. Затова и героят му има всички шансове да се различава коренно от оня бай Ганьо, който дреме у всеки българин. В пълнометражния си филм Богданов пародира различни кино-жанрове, като изпраща Българ и неговите бойни другари Унуфри, Пешо Слепия, Аспарух и Супер Спиро в една хорър-история. Петимата попадат през един уикенд в злокобна хижа, в която се срещат с призраци и даже със самата Садра Бълок и нейната героиня от „Гравитация”. Но нека да не разкриваме тайните на сюжетните ходове докрай...

И още нещо – Неделчо работи и по друг свой проект. Любопитното е, че сериалът му „Brain Damage” е предназначен за англоезична публика; от него вече са готови първите 7 серии. Според режисьора, това е сериал, в който всеки си прави каквото си иска и се стига до големи абсурди. Добрата новина за българската публика е, че  този сериал го има и на български. Ако „Българ Филмът” има зрителски успех, Неделчо Богданов се стяга за два нови сезона на сериалите „Българ”и „Brain Damage”.

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>27°C
Слънчево
Температура: 27°C
Усеща се като: 28°C
Вятър: северозапад
Сила: лек полъх, 1.7 m/s

Времето със sinoptik.bg