Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Албена Хинкова е докторант към Института за литература към БАН

AHГБ

Албена Хинкова е от стара коза яре. 39-годишната дама е внучка на известния казанлъшки всестранен талант Данаил Аврамов. Самата тя прави докторантура в Института по литература към БАН и е главен редактор на списание „Докторантски бюлетин” - издание на Докторантския съвет към БАН. Чест прави на Албена и майка и обичта им към техния дядо и баща, за популяризирането на чиято дейност те направиха много.

След смъртта му, двете организираха в Казанлък две юбилейни изложби от негови живописни платна, припомняха чрез медиите постиженията му като лютиер, като първопроходец в самолетостроенето във фабрика „Капрони”, като театрал.

Понастоящем Албена живее в Пловдив, а наскоро името и нашумя със съдебното дело за клевета, което заведе срещу местния 57-годишен поет Николай Славов. Хинкова поиска от Славов 3000 лв. заради неговото публично съмнение, че на тази възраст тя е все още девствена. Обидената дама обаче се сдобила с документ от Съдебна медиина, че наистина е непорочна. Оня ден скоропостижно бе приключено третото заседание на Пловдивския съд, заради отсъствието на ищцата, която си е контузила крака. Засега опитите на съдията по делото да помири двете поетични души са неуспешни.

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>15°C
Ясно
Температура: 15°C
Усеща се като: 15°C
Вятър: северозапад
Сила: тих, 0.8 m/s

Времето със sinoptik.bg