Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Васил Жечев е учил в Художествената гимназия, после завършва Художествената академия и НАТФИЗ

vasilГБ

Казанлъшки възпитаник е автор на един разтърсващ документален филм-разследване за трагедията в град Мизия. Режисьорът на „Потоп в Мизия” Васил Жечев е завършил казанлъшката Художествена гимназия през 1994 година, след това учи в Художествената академия, после завършва и кинорежисура в НАТФИЗ. Понастоящем работи за Българското национално радио. Който е пропуснал премиерата на филма по binar.bg, може да го види на този адрес: 


Лентата представлява кино-разказ за един катаклизъм, който се превръща в катализатор на проблемите, дремещи в забравения български Северозапад, а и в цяла България. Проблеми в отношението на властта към хората и на "метрополията" към "провинцията". Проблеми, които в създавалата се среда на порочна йерархия на човешкото достойнство, произвеждат реакции във всички посоки, и често връщат обратно назад топката на общественото пренебрежение.
Кой е виновен за потопите в цялата ни страна? Може ли само от дъжда да стане всичко това?! „Потоп в Мизия” задава на глас тези въпроси и търси отговорите им. Скоро екипът ще заснеме втора част на филма за това, което се случва там, 6 месеца след потопа.

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>23°C
Предимно облачно
Температура: 23°C
Усеща се като: 23°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 2.6 m/s

Времето със sinoptik.bg