Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

В Старата река скочи за 16-и път и доайенът – летецът Йордан Йорданов

noevГБ

16 юнаци скочиха в ледените води на Старата река днес, като термометърът показваше 0 градуса температура на въздуха, но вятърът бръснеше безмилостно. 18-годишният ученик Стефан Ноев имаше щастието да извади от реката Богоявленския Кръст, хвърлен от отец Николай от храм „Св. пророк Илия“.

Стефан учи в гимназия „Свв. Кирил и Методий” и скача за пета поредна година. И в Казанлък, по подобие на калоферци, след като кръстът бе изваден от водата, смелчаците се хванаха на мъжко хоро в Стара река. Кметицата Галя Стоянова връчи на Стефан Ноев парична награда и подарък от Община Казанлък. Всички куражлии също получиха подаръчни комплекти от Общината – хавлиени кърпи и календари. За тях бе даден и топъл обяд в ресторант „Чифлика“. За пореден път в ледения вир скочи и доайенът – летецът Йордан Йорданов, който се хвърля да вади Кръста за 16-и път! Това съобщиха за „Гласът на България” от общинския пресцентър.

В Павел баня само трима смелчаци се престрашиха да скочат в Тунджа, за да извадят Кръста, който бе хвърлен от отец Иван Тотунов. Този път щастието се усмихна на Иван Райков, който е възпитаник на Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство в курорта. Той пожела много успехи на своите съграждани през 2015-а. Другите двама юнаци бяха Станчо Станчев и Николай Йотов.

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>23°C
Предимно облачно
Температура: 23°C
Усеща се като: 23°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 2.6 m/s

Времето със sinoptik.bg